مقاله هویت مکانی یک فضای شهری

مقاله هویت مکانی یک فضای شهری که توسط آقایان حسین فلاح و محمد علی اشرف گنجویی تهیه و در همایش عمران معماری و شهرسازی در کرمان ارائه شده است.

چکیده مقاله:

انسان ها روزگاری دور یکجانشینی را تجربه کردند وآنگاه دانستند ناگزیرند آنچه را برای سکونت می آفرینند کنار هم بگذارند ، از میان آنها بگذرند و در آن حضور یابند . شهر آن هنگام که در وجود عامل های شهری (آنهایی که شهر بدون آنها زنده نخواهد بود )شکل گیرد برای ادامه حیات ناگزیر است بداندکه باید همواره پویا باشد و در تعادل، آنچه که ویژگی های پویایی و در تعادل بودن را به آنها نسبت می دهیم همان فعالیت های شهری هستند که برای در تحرک و تعادل بودن باید منظم و مرتبط باشند . از آنجا که این فعالیت ها در فضاهای شهری اتفاق می افتند ، گذر ها، خیابان هاو میدان ه ا تعریف کننده ساختار اصلی شهرخواهند بود چرا که برای ساکنان شهر، تجربه یک فضای شهری بیش از دیگر فضاها در گذرها ، پیاده راه ها و میدان ها اتفاق می افتد. اگر فضای شهری را مجموعه ای از چیزهای عینی (اجزای شهری )و محتواهای کیفی (مفاهیم ) بدانیم ، مفاهیمی به میان می آیند که همه آنها در موفقیت یک فضای شهری سهم بسزایی دارند . وقتی از یک پیاده راه در کنار خیابان می گذریم، در پی آنیم بدانیم آیا مکانی که در حال تجربه پیوسته آن هستیم واجد هویتی با روح ، پرتحرک ،پویا و صمیمی است یا این هویت خاطره انگیز خواهد بود؟
در این میان اگر بررسی شهرکرمان مورد نظر باشد شاید اولین بحث در مورد حال وهوای شهر طرح شود. آیا فضاهای شهری کرمان صمیمیت , خاطره انگیز بودن , هبستگی , جذابیت وپویایی را درخود دارند؟ آیا اصولاً تعریف شده اند؟ آیا جداره ها و لبه های شهری ارتباط لازم را با فضای شهری دارند؟ وکلاً آیا فضاها و مکان هایی وجود دارد که در خود ارزش های شهری را داشته باشد؟ پاسخگویی به ا ین سوالات و رسیدن به راه حل ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و البته در این میان باید مشخص شود چه عناصری در رسیدن به اهداف گفته شده می تواند نقش مؤثرتر و کار آمد تری داشته باشد و آیا می توان به یک سری عناصر و ساختارهای شهری رسید که در شهر کرمان تأثیر بیشتری داشته باشند؟ موارد گفته شده می تواند به شکل استانداردهای کلی در فضای شهری مورد استفاده قرار گیرد که در واقع این استانداردها به شرایط اقتصادی ,مسائل اجرایی ,زمانی ورعایت مسائل فرهنگی توجه دارد . این نوشتار با هدف ارائه راهکارهای طراحی،سامان خیابان به عنوان یک فضای شهری دریک مطالعه موردی بر پایه تفکر و اندیشه حاکم بر ایده (Ordering) دهی یا نظم دهی پیشنهادی نگاشته می شود.

 

برای دانلود کلیک کنید

برای دانلود کلیک نمائید نکته بسیار مهم در مورد دانلود فایل: اگر لینک دانلود بالا با dl شروع شد، لطفا برای دانلود فایل به جای http از https استفاده نمائید.
برچسبها
مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید.

بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.

0