تجهیزات محدودههای پیاده
۱- امکاناتی برای استراحت
۲- طراحی مناسب سطوح
۳- مبلمان
۴- تجهیزات بازی و سرگرمی
۵- نورپردازی و روشنایی
۶- گیاهان و فضای سبز
۷- آب نماها
۸- مراکز ارائه آثار فرهنگی- هنری
یکی از عناصر مهم در پهنه های پیاده از نقطه نظر طراحی، پیش بینی مکانهایی برای استراحت است. مکان هایی که شخص می تواند در آن گردش کند و زمانیکه نیاز باشد، توقف نماید. جاییکه شخص میتواند هم بصورت فعال و هم غیرفعال در آنچه که روی می دهد، شرکت کند.
نیمکت های نصب شده و فضاهای نشستن در طول مسیر باید پراکنده شوند تا امکان استفاده از آنها در طول پیاده راه باشد و نوع طراحی و مواد بکار رفته در ساخت آنها نیز مناسب باشد.
۲- طراحی مناسب سطوح
کیفیت مصالح رویه دارای تاثیر قابل توجه بر واکنش پیاده ها نسبت به مسیرهای پیاده و ایجاد حس امنیت فردی
سطح مناسب و حداقل تغییرات ارتفاع برای تردد همه عابرین پیاده اعم از افراد سالمند و معلولین با ویلچر همچنین عبور دوچرخه ها (چنانچه از مسیر بصورت مشترک استفاده می کنند) فراهم شود.
۳- مبلمان
انواع مبلمان محدوده های پیاده سبب مکث و توقف انسانی در فضا و ایجاد حس مکان علاوه بر جنبه های عملکردی و اغنای حس زیبایی?شناختی بصری عابران میشود .
مبلمان موجود در طول مسیر مثل نیمکت ها، دکه ها و… نباید مزاحمتی در تردد عابران پیاده ایجاد نمایند.
۴- تجهیزات بازی و سرگرمی
تجهیزات بازی و سرگرمی همچون زمینهای اسکیت، فضاهای بازی بولینگ و شطرنج، میزهای تنیس، کاشیهای طرحدار و خطوطی برای بازیها سبب صرف زمان بیشتر عابران در فضاهای شهری میشود.
۵- نورپردازی و روشنایی
شکلی از طراحی بوده و بوسیله نوع قرارگیری نورپردازی، نشانه های شناسایی می توانند ایجاد شوند و محدوده های پیاده شکل گیرند.
روشنایی مناسب شامل؛ منابع روشنایی مرتفع جهت روشن کردن کلی پیاده راه و منابع روشنایی کوتاهتر برای روشن سطح پیاده رو می باشند.
در پیاده راه خرید بخشی از روشنایی از فروشگاهها و مغازه ها تامین می شود.
۶- گیاهان و فضای سبز
ایجاد فضای سبز در محدوده های پیاده عامل تلطیف و زیباسازی فضا، آرامش روانی عابران، ایجاد سایه و بوجود آوردن مقیاس انسانی از طریق حضور عناصر طبیعی به جهت تعدیل منظر شهری و کیفیت بخشی به فضاهای شهری
درختان و پوشش گیاهی باید بگونه ای انتخاب شوند که رشد و تغییرات آنها مزاحم تردد عابرین پیاده نگردیده و نیاز به نگهداری و مراقبت زیادی نیز نداشته باشند.
۷- آب نماها
فواره?ها و آب نما ها نه تنها به منظور تصفیه هوا، ایجاد خنکی و عناصر طراحی بکار می روند بلکه همچنین مکانهای ملاقات و مکانهایی سودمند برای نوشیدن آب و آبتنی میباشند.
۸- مراکز تفریحی و ارائه آثار فرهنگی- هنری
طراحی یک حوزه پیاده، فرصت خوبی برای تلفیق هنر در مکان های عمومی شهری و شکل گیری هنر عامه پسند است
ارائه آثار هنری امکان مناسبی جهت مکث و ایجاد کشش برای کسانی که به دلایل مختلف دیگری وارد پیاده راه شده اند (بویژه جهت کودکان همراه خانواده ها) می باشد.
باتشکر از مطالب خوبتون
با تشکر از دقت و توجه شما
سلام با تشکر از سایت فوق العاده تون
باتشکر از لطف شما
باتشکر از شما